Αρχική » ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ » Επίσκεψη της Γ΄ Γυμνασίου στο ΣΔΕ Νέας Προποντίδας

Επίσκεψη της Γ΄ Γυμνασίου στο ΣΔΕ Νέας Προποντίδας

Στο πλαίσιο της δράσης του σχολείου μας που αφορά στη μείωση της Σχολικής Διαρροής-φοίτησης και σε σύμπραξη με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Ν. Προποντίδας διοργανώθηκε εκδήλωση με θέμα: «Σχολική Διαρροή και οι συνέπειες της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου στην ατομική και κοινωνική ζωή από τη σκοπιά των εκπαιδευομένων». Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, τη Δευτέρα, 12/2/24 παραβρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών όπου ενημερώθηκαν από τη Δ/ντρια του ΣΔΕ, κ. Ευαγγελία Παπανικολάου και τους εκπαιδευόμενούς της για τις αρνητικές συνέπειες λόγω της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.

Οι εκπαιδευόμενοι και βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης: κος. Γαλάνης Βασίλειος, Gherkenashvili Giorgio, κα. Zaimova Nina, κος. Καραμήτρος Χρήστος, κα. Μιχαηλίδου Ηλέκτρα, κα. Saakian Gayana και κα. Στόικου Ζωή κατέθεσαν την εμπειρία τους για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο στη ζωή τους λόγω της μη απόκτησης του απολυτήριου τίτλου σπουδών του γυμνασίου, καθώς και έδωσαν πολύτιμες συμβουλές στους μαθητές μας προκειμένου να τονιστεί πόσο επιτακτική καθίσταται η ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης στις μέρες μας και η έγκαιρη περάτωση των σπουδών. Τέλος, έγινε παρουσίαση του έργου και της λειτουργίας του Σχολείου (ΣΔΕ) από την Δ/ντρια, το οποίο πραγματικά προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία σε όλους όσοι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική τους φοίτηση και συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων των εκπαιδευόμενων παρέχοντάς τους επαγγελματική και κοινωνική αναβάθμιση.

Η ανοιχτή συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ των εκπαιδευομένων του ΣΔΕ και των μαθητών του γυμνασίου έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την εκδήλωση τονίζοντας την  αναγκαιότητα της βασικής εκπαίδευσης.

Ευχαριστούμε θερμά τη Δ/ντρια του ΣΔΕ Ν. Προποντίδας και τους εκπαιδευόμενούς της για την αποδοχή της πρόσκλησής μας σε συνεργασία και στήριξη της δράσης μας, καθώς και τη Διεύθυνση του 2ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος του σχολείου.

Previous Image
Next Image

info heading

info content

Translate:

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΚΑΙΡΟΣ
Translate »